Van Poucke en Van Rosendaal

Jeugdstrafrecht

Wij staan ook minderjarigen bij die worden verdacht van een strafbaar feit. Dat doen wij tijdens het hele proces; tijdens het verhoor bij de politie, op een OM-hoorzitting of een zitting bij de kinderrechter en eventueel tijdens een hoger beroep.

Het jeugdstrafrecht heeft een pedagogisch karakter. Vaak zijn ook de Jeugdreclassering en de Raad voor de Kinderbescherming betrokken in een jeugdstrafzaak. Zij gaan kijken wat een minderjarige verdachte nodig heeft om te voorkomen dat hij of zij opnieuw met het strafrecht in aanraking komt. Een soort van heropvoeden. Wij hebben veel ervaring met jeugdstrafrecht en korte lijntjes met de betrokken instanties.

Adolescentenstrafrecht

In sommige gevallen is het wenselijk om een jong-meerderjarige verdachte, een verdachte met een leeftijd tussen 18 en 23 jaar, te berechten via het jeugdstrafrecht. Ook kan een 16- of 17-jarige in sommige gevallen worden berecht via het volwassen strafrecht. Deze overgang noemen we het adolescentenstrafrecht. Een advocaat met kennis van zowel het volwassen strafrecht als het jeugdstrafrecht is dan ook zeer gewenst bij verdachten tot 23 jaar. 

Mail ons


Welke strafrechtzaken behandelen wij?